Voor dit recept van Copanele de pui cu ardei in trei culori la wok (kippenbout met drie kleuren paprika uit de wok) heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- 800-1000 gram kippenbout,
- 1 rode paprika,
- 1 gele paprika,
- 1 groene paprika,
- 1 courgette,
- 1/2 theelepel tijm,
- een mespunt witte peper,
- zout naar smaak,
- 1/4 theelepel marjolein,
- 1 eetlepel olie.
De tijd nodig voor het bereiden van Copanele de pui cu ardei in trei culori la wok bedraagt 30 minuten.
Bereidingswijze:
Een wokpan is gemaakt van een dun materiaal en is vrij snel heet waardoor alle ingrediënten sappig blijven en hun aroma behouden. Te veel kruiden zijn niet nodig omdat de ingrediënten hun eigen smaak behouden.
1) Om te beginnen zetten we een pan op het vuur en doen daar de schoongespoelde kippenboutjes in. Deze laten we daar gedurende 5 minuten draaien ze regelmatig om tot ze een weinig bruin zijn.
2) Vervolgens maken we van bakpapier een soort muts, die we over het vlees zetten. Hierdoor blijven alle sappen bewaard en het vlees blijft mals We voegen aan het vlees een 1/2 kopje water toe en wachten 20 min.
3) Ondertussen maken we de paprika's schoon, ontdoen ze van hun zaadjes drogen ze en snijden ze in tweeën of in vieren. De courgette snijden we in plakjes. Nu kunnen we ook de bijgerechten klaar maken. Nadat 20 minuten verlopen zijn doet u de groenten boven op het vlees en zet de papieren muts terug. Dan de specerijen en kruiden toevoegen. We laten het gerecht nog 5 - 7 minuten sudderen, waarna we het gas uitzetten, het diner is klaar. U kunt het gerecht opdienen met een risotto met champignons, of rijst met wortel en curry.