Romania-nl

 Cremă de zahăr ars                                 

Ingrediënten voor het maken van cremă de zahăr ars (flan):

  • 250 ml melk, 
  • 2 eieren,  
  • 100 g suiker, 
  • 1 zakje vanille suiker.

Bereidingstijd voor het maken van flan ca 1 uur.

De hoeveelheid aan ingrediënten is voldoende voor 2 personen.

Bereidingswijze:

1)  Om te beginnen, nemen we een vuurvaste glazen schaal en zetten die op het vuur en doen daarin 2 eetlepels suiker. De suiker regelmatig roeren op een middelmatig vuur. Na enige minuten begint deze goed te smelten en krijgt een goudachtige kleur. We zetten het gas uit, nemen de schaal van het vuur met een handdoek en bewegen de schaal op dusdanige manier dat de schaal overal bedekt wordt met de gesmolten suiker. Het zal snel afkoelen en zich perfect hechten aan de wanden en bodem van de schaal.

2) Ondertussen, doen we in een andere pan de resterende suiker en de eieren. met een garde mengen we dit goed tot de suiker is opgelost. Dan doen we dit mengsel in de schaal met de gebrande suiker.

3) We verwarmen de oven tot 180 graden, zetten de schaal in een braadslede gevuld met water, en het geheel in de oven. We laten de schaal 45-50 minuten in de oven, we halen hem dan uit de oven en bewegen de schaal zodanig dat het gehele gerecht begint te beven. We laten het afkoelen en zetten het in de koelkast.

4) En wanneer we hem serveren, draaien we hem om op een bord, waarbij de gesmolten suiker prachtig over de flan zal stromen. U kunt hem combineren  met ijs of slagroom, of beide.

Maak jouw eigen website met JouwWeb