Dulceată de visine                                     

De noodzakelijke ingrediënten voor dulceată de visine (kersen jam):

  • 3 kg kersen, 
  • 3 kg  suiker, 
  • 2 citroenen 
  • en veel geduld

Van deze hoeveelheden krijgt u ongeveer 8-10 potten kersenjam van 200 ml.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, wassen we de kersen en verwijderen de pit

2) In een grote pan doen we de ontpitte kersen en doen geleidelijk de suiker erbij. Het geheel laten we een nacht koelen. 's-Morgens als u opgestaan bent zet u de pan op een laag vuur om te koken. Doe de in tweeën of in partjes gesneden citroen erbij.  Op het moment dat er schuim ontstaat haalt u dat eraf met een schuimspaan. Laat de jam 2 - 3 uur koken, tot het moment waarop de stroop dikker wordt.

3) In de tussentijd bereiden we  de potten voor, we wassen ze en steriliseren hen een paar minuten in de oven.

4) We zetten het vuur uit en gieten de jam in de potten. Sluiten deze hermetisch met een deksel en zetten ze op een koele plaats met het deksel naar beneden. Hier laten we ze 24-48 uur staan, waarna we ze opslaan in de kelder of een bergkast.