Mâncare de gulii                                       

Voor dit recept voor Mâncare de gulii (koolrabi schotel) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 koolrabi,
  • 3 wortelen, 
  • 2 uien, 
  • 150 ml kwark voor het koken (vloeibaar), 
  • 3 eetlepels bloem, 
  • 1 bosje peterselie. 
  • 1/2 theelepeltje 
  • tijm, 
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingstijd: 1,5 uur.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen de koolrabi en de wortelen schillen. Dan raspen we ze beide. We koken de geraspte groente in een pan met net zoveel water als er in kan. Laten ze gedurende een uur koken op een gematigd vuur.

2) Wanneer die tijd voorbij is maken we de uien schoon en braden die een beetje aan. Dan voegen we ze samen met de groente en laten dit nog 5 minuten koken. Zetten het vuur op minimum en strooien de bloem erin onder voortdurend roeren. Dan voegen we ook de tijm toe.

3) We gieten de kwark erover en roeren net zo lang tot er een pasta ontstaat. Dan laten we alles nog twee minuten koken, tot zich een dikkere saus heeft gevormd, en ten slotte voegen wat selderijblaadjes toe. Dan wat zout en peper en we zetten het gas uit.

4) Koolrabi voedsel zal een lichte smaak van kool hebben, of van bloemkool, alle deel uitmakend van dezelfde familie. Het is geschikt als een garnituur bij verschillende gegrilde gerechten, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan licht vlees, zoals kip of kalkoen, dan wel konijn.