Romania-nl

 Matrioșka la cuptor                                 

Voor het gerecht Matrioșka la cuptor gebruiken we kalkoen, eend en kip

Beredingswijze:

1) De kalkoen wassen en schoonmaken. Van de eend en de kip gebruiken we alleen de borst.

2) Vul de borstholte van de kip met een explosief ...mengsel dat we KGB [Kaiser (abrikoos), Găluște (knoedels), Brânză (schapenkaas)] noemen.

3) Bereding KGB: We hakken 200 gram abrikoos fijn, 200 gram schapenkaas (feta) fijn en mengen die met kleine knoedels gemaakt door het mixen van 3 gekookte eieren bestrooid met 200 gram broodkruimels geweekt in wat melk.  We voegen zout, peper, een vleugje verse fijngehakte dragon toe.

4) We stoppen de KGB in het gat van de kip en naaien dit dicht en smeren hem in met olijfolie, waarna we hem in de koelkast zetten

5) Bewerking van de eend: de binnenkant van de eendenborst bestrijken we met mosterd, en doen daar de dichtgenaaide kip in, en in de overige vrije ruimte doen we niet te fijn gemixte kastanjepuree. Diegenen die gewend zijn cognac te gebruiken voor dit soort puree kunnen dat ook nu doen. De KGB kip zal het niet erg vinden als u in de plaats daarvan wodka gebruikt. Nu naaien we de eend dicht, en smeren hem in met wat olie, waarvoor we een penseel gebruiken.

6) Bewerking van de kalkoen: We reinigen de binnenkant van de kalkoen en smeren die in met pestosaus daarna doen we daarin de gevulde eend en vullen de vrije ruimte ertussen met stukjes lever van de drie soorten gevogelte een ui van goede kwaliteit, verse geraspte verse peper, een handvol peterselie, de gekookte en kleingesneden harten en niertjes. Dan naaien we de kalkoen dicht bestrijken hem met olie met een penseel en doen hem dan in de oven

7) Niet iedere oven is geschikt! De oven moet voorverwarmd zijn op 10 graden, en er moet een ovenschaal gebruikt kunnen worden groot genoeg voor een kalkoen. In deze schaal doen we een glas witte wijn, en doen er daarna de kalkoen in en laten deze drie uur sudderen.