Romania-nl

 Cozonac pufos cu nuci                             

Ingrediënten die worden gebruikt voor te bereiden van cozonac pufos cu nuca:

Voor het deeg:

 • 1 kg bloem, 
 • 75 gram gist, 
 • 500 ml melk, 
 • 200 gram boter, 
 • 200 gram suiker, 
 • 6 eierdooiers, 
 • 2 flesjes rum essence, 
 • geraspte citroenschil 
 • 1 theelepeltje zout; 

Voor de vulling:

 • 250 gram gemalen walnoten, 
 • 4 eetlepels melk, 
 • 5 eetlepels suiker, 
 • 1 flesje rum essence, 
 • 1 eetlepel met kop erop cacao; 
 • optioneel  turks fruit

Allereerst wat regels die heel belangrijk zijn:

1) Eerst dient u te bepalen waar u de cozonac pufos cu nuca gaat maken. De kamer of keuken moet warm zijn en zonder tocht, en nog belangrijker  - rust.

2) Het deeg pluizig voor cozonac pufos cu nuca is zeer gevoelig en daarom is alleen het beste goed genoeg: 3 maal gezeefde bloem, allen verse ingrediënten bewaard op kamertemperatuur, de gist dient van een goede kwaliteit te zijn en vers!

3) Een andere regel: de samenstelling van het deeg. De bloem moet geleidelijk worden toegevoegd om een luchtig deeg te maken. Het deeg is goed als het  gemakkelijk aan de handen blijft hangen maarr niet in de kom waarin het is aangemaakt.

4) Het kneden is de gouden regel voor deeg voor cozonac pufos cu nuca. Hoe meer gekneed hoe luchtiger de cozonac pufos cu nuca zal zijn.

5) Om het deeg zo veel mogelijk te laten rijzen, moet de eerste 20 minuten met een hoog vuur gebakken worden, en in die tijd mag de oven niet geopend worden, om een constante temperatuur te behouden, en na het verstrijken van deze tijd, temperen we het vuur tot 160 graden.

6) Naast het deeg is de vulling van het grootste belang, hij moet romig zijn maar niet te week. De gemalen noten mogen op tijd voorzien worden van wat melk om de bittere smaak eruit te halen.

Bereidingswijze:

1) We beginnen met het bereiden van het deeg. We doen de fijngemalen gist in een kom, en voegen 4 eetlepels warme melk toe. Dit roeren we tot de gist is opgelost, waarna we 3 eetlepels bloem en 1 theelepeltje suiker toevoegen. Mengen dan alles goed dooreen, en laten het 20 minuten staan om in volume toe te nemen.

2) In de tussentijd, kloppen we 5 eierdooiers met een snufje en voegen tenslotte geraspte citroenschil toe. In een andere kom doen we de gemalen walnoten met een beetje melk, om de bittere smaak te verwijderen, vervolgens smelten we de boter.

3) In een zo groot mogelijke kom doen we het meel, de in volume toegenomen gist samenstelling, eierdooiers, warme melk, suiker, vanille suiker, rum essence toe en hier begint de meest interessante fase: het kneden. Beetje bij beetje mengen om een kleverige compositie te maken, en bij het kneden steeds een  eetlepel gesmolten boter toevoegen. Het kneden van  het deeg duurt ongeveer 30 minuten, waarbij geen plotselinge bewegingen gemaakt mogen worden, alles wordt gedaan met geduld. Zodra u hebt gekneed , strooien we een beetje bloem over deeg en bedekken het met een schone katoenen doek. Laat de kom op een warme plaats, om te rijzen, gedurende één uur.

4) In de tussentijd bereiden we de vulling. In de bovengenoemde  ingrediënten, kunnen we 3 opgeklopte eierdooiers om deze romiger te maken.

5) Wanneer de tijd is verstreken, verwarmen we de oven voor op 180 graden en starten we met de samenstellingsfase.

6) We verdelen het deeg in 2 gelijke delen op een oppervlak met een beetje olie, en maken een blad van ongeveer 5 cm dik. Het tweede deel volgt dezelfde bedwerking. De noten vulling verdelen we over beide delen, de in kleine stukjes gesneden turks fruit verdelen we over beide delen. . Leg dan de een naast de andere, en voeg ze samen.

7) We doen de cozonac in een bakvorm met bakpapie, doen het overgebleven eigeeil erbovenop, en dan wat koolzaad. We laten het deeg ongeveer 10 minuten tot rust komen, waarna we ze in de oven plaatsen. gedurende 20 minuten de deur van de oven niet openen en na die tijd de temperatuur omlaag brengen naar 160 graden. Op deze temperatuur laten we hem verder bakken. Om te controleren of hij gaar is steken we er een tandenstoker in. Dan doen we het gas uit en laten de cozonac nog een poosje met rust, ca 10 minuten in oven met de oven deur op een kier. Dan doen we de cozonac op een blad en wikkelen we hem in een handdoek en laten hem afkoelen. Om hem luchtig te houden wikkelen we hem daarna in een doorschijnen folie zonder er druk op uit te oefenen.