Musaca de vinete                                     

Voor dit recept voor aubergine moussaka gebruikt u de volgende ingrediënten:

  • 2-3 aubergine, 
  • 2 uien, 
  • 500-600 gram gehakt, 
  • 1/2 bosje peterselie, 
  • 1/2 bosje selderij, 
  • 3 eieren, 
  • 3 eetlepels bouillon, 
  • 4 eetlepels kwark of zure room, 
  • 50 ml melk, 
  • 1 eetlepel bloem, 
  • een mespunt paprikapoeder, 
  • een mespunt tijm, 
  • een mespunt basilicum, 
  • 4 teentjes knoflook, 
  • 150 gram kaas, 
  • 20 gram boter, 
  • 50 gram paneermeel, 
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingstijd voor dit recept 1,5 uur voor 10 porties van aubergine moussaka.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen schillen we de aubergines en snijden ze in plakjes en strooien er wat zout over. We leggen ze op een handdoek om er het water uit te laten absorberen

2) In de tussentijd bereiden we de vulling voor door de ui fijn te hakken en deze te fruiten waarna we de bouillon toevoegen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten: gehakt, fijn gehakte peterselie en selderij, specerijen en smaakmakers, gemalen knoflook, 2 eieren. Dit mengen we goed tot er een homogene pasta ontstaat.

3) De uitgelekte aubegines halen we door het meel. In een glazen ovenschaal die we ingevet heben met boter en bestrooid hebben met paneermeel leggen we een laag aubergine schijfjes en daarna een laag vlees vulling. Dan raspen we er wat kaas op en herhalen de procedure . Tenslotte doen we er de compositie van kwark of zure room, melk en het overgebleven eigeel overheen en daarna nogmaals geraspte kaas. Nu zetten we de schaal in een oven met een temperatuur van 180 graden gedurende 45 minuten.

4) Na het verstrijken van de tijd doen we het gas uit, laten de moussaka nog 10 minuten staan. vertrekken nog planten musacaua 10 minuten en dan u het kunt Serveer deze aubergine moussaka met kwark of zure room.