Voor dit recept voor moussaka van aardappelen gebruiken we de volgende ingrediënten:
- 10 - 11 aardappelen,
- 750 g gehakt vlees (kip, varkensvlees),
- 2 uien,
- 3 eieren,
- 400 gram kwark of zure room,
- 400 g verse peterselie,
- 2 eetlepels delicat (kruiden bouillon),
- olie.
Bereidingswijze:
1) We schillen de aardappelen, wassen ze en snijden ze in schijfjes. We bakken ze in olie en dan laten we ze uitlekken en afkoelen.
2) In de tijd dat de aardappelen bakken maken we de ui schoon, hakken die fijn en smoren die in wat olie. Hierop doen we het gemalen vlees, een eetlepel delicat en wat groene peterselie. We laten het geheel op het vuur tot het vlees van kleur begint te veranderen, en roeren regelmatig.
3) Nu nemen we het van het vuur.
4) In een ovenschaal doen we een laag aardappelen, het vlees, en weer een laag aardappelen. We kloppen de kwark met de eieren en een eetlepel delicat, dit gieten we over de aardappelen en werken dit af met de peterselie.
5) Nu doen we de schaal in de oven op 180 graden en laten die daar tot de samenstelling vast wordt en keurig is gebruind (ongeveer 40 minuten).