Panna Cotta                                              

Ingrediënten voor Panna Cotta voor 3 personen:

Voor het gerecht:

  • 8 deciliter slagroom, 
  • 75 gram poedersuiker, 
  • 1 vanillestokje opengesneden, 
  • geraspte schil van 1/2 citroen, 
  • 5 blaadjes witte gelatine

Voor de aardbeiensaus: 

  • 300 gram aardbeien, 
  • 2 eetlepels citroensap, 
  • 30 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Voor het gerecht:

1) Breng 6 deciliter slagroom met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is. Haal het vanillestokje uit de room,schraap het merg eruit en voeg dit weer toe aan de room.

2) Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het,van het vuur af,op in de warme room. Laat het roommengsel iets afkoelen.

3) Klop 2 deciliter slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes met een inhoud van 1/2 deciliter.

4) Laat de panna-cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de panna-cotta en bestrooi met poedersuiker.Serveer met aardbeien saus.

Voor de aardbeiensaus:

1) Pureer 300 gram aardbeien in de keukenmachine. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.