Ingrediënten voor Panna Cotta voor 3 personen:
Voor het gerecht:
- 8 deciliter slagroom,
- 75 gram poedersuiker,
- 1 vanillestokje opengesneden,
- geraspte schil van 1/2 citroen,
- 5 blaadjes witte gelatine
Voor de aardbeiensaus:
- 300 gram aardbeien,
- 2 eetlepels citroensap,
- 30 gram poedersuiker
Bereidingswijze:
Voor het gerecht:
1) Breng 6 deciliter slagroom met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is. Haal het vanillestokje uit de room,schraap het merg eruit en voeg dit weer toe aan de room.
2) Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het,van het vuur af,op in de warme room. Laat het roommengsel iets afkoelen.
3) Klop 2 deciliter slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes met een inhoud van 1/2 deciliter.
4) Laat de panna-cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de panna-cotta en bestrooi met poedersuiker.Serveer met aardbeien saus.
Voor de aardbeiensaus:
1) Pureer 300 gram aardbeien in de keukenmachine. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.