Pilaf cu raţă
Benodigde ingrediënten voor het bereiden van Pilaf cu raţă (Pilaf met eend)
- 1 eendenborst,
- 1 ui,
- 1 pastarnac,
- 150 gram rijst,
- 1 bosje peterselie,
- 1 lepel zout.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Bereidingswijze:
1) We snijden de eendenborst in tweeën en koken die. Nadat u het schuim heeft weggehaald doet u de deksel erop en laat u het gerecht 2 uur op een laag vuur koken.
2) Na 2 uur, voegt u zout en geraspte groenten toe
3) Na 10 minuten de rijst toevoegen
4) De verhouding tussen rijst en soep is 4 delen rijst tegen 1/2 deel soep en indien nodig nog wat water toevoegen. We zetten het gerecht nu in de oven op een laag vuur voor 30 minuten.
5) Serveer het warm, dat kunt u desgewenst wat peterselie toevoegen.