Voor dit recept van Prajitura de post cu miere şi nuci (cake met honing en walnoten voor de vastentijd), hebben we de volgende ingrediënten nodig:
Voor het deeg:
- 100 ml olie,
- 200 ml mineraalwater,
- 3 eetlepels Nescafé,
- 4 eetlepels honing,
- 200 gram gemalen noten,
- 2 kopjes bloem,
- 1 theelepel rum essence,
- 1zakje bakpoeder,
- 3 eetlepels cognac;
Voor de siroop:
50 ml water,
5 eetlepels suiker.
1 theelepel rum essence;
Voor de glazuur:
4 eetlepels water,
4 eetlepels suiker,
3 eetlepels cacao,
1 theelepel olie.
Bereidingstijd: 1 uur
Bereidingswijze:
1) om te beginnen, doen we olie honing, rum essence, cognac en mineraalwater in een kom. De Nescafé lossen we op in 50 ml water en voegen die toe. Dan voegen we de walnoten toe en mengen het geheel degelijk. Vervolgens strooien we onder voortdurend roeren de bloem toe. Tenslotte voegen we het bakpoeder toe.
2) We verwarmen de oven op 180 graden en bereiden de bakplaat voor. Leggen er bakpapier op en doen daar het deeg op en doen de bakplaat in de oven en laten die daar in 45 minuten.
3) Wanneer de tijd is verstreken halen we hem voorzichtig uit de oven en bereiden de siroop. Alle ingrediënten brengen we in een pan aan de kook en wachten tot de suiker is gesmolten. Trekken met een vork vierkantjes in het deeg om de siroop er beter in te verdelen, die we er daarna over gieten.
4) De laatste bewerking de glazuur. We doen water in de grootste van de twee pannen voor bain marie, en in de kleinste doen we de bovengenoemde ingrediënten voor glazuur en wachten tot de suiker gesmolten is dan voegen we aan de compositie de gesmolten chocolade toe.
5) We gieten de glazuur over de taart en wachten tot die is afgekoeld. Optioneel kunt u ook wat geraspte cocos erop strooien