Romania-nl

 Somon la grătar                                        

Ingrediënten voor Somon la grătar (zalm van de gril):

  • 700 gram zalmfilet,
  • citroen zout naar smaak, 
  • knoflookpoeder naar smaak, 
  • zout naar smaak, 
  • 1/3 kopje sojasaus, 
  • 1/3 kopje bruine suiker, 
  • 1/3 kopje water, 
  • 1/4 kopje plantaardige olie

Bereidingswijze:

1) Strooi over de zalm citroen zout, knoflookpoeder en zout.

2) In een kleine kom, mengen we de sojasaus, bruine suiker, water en olie, tot de suiker is opgelost. We verzachten de zalmmoten in deze saus en zetten de schotel met de zalm in de koelkast voor 2 uur.

3) We steken de barbecue aan en wanneer deze gloeit doen we daar de zalmmoten op en laten ze 6-8 minuten met iedere kant op het vuur