Ingrediënten voor het bereiden van Soufleu de cascaval (kaas soufflé):
- 100 g boter,
- 2 blikjes gesneden champignons
- 2 uien
- 4 eieren
- 200 gram geraspte kaas
- 200 ml zure room (sour cream)
- 3 eetlepels bloem
- 4 sneetjes fijngehakte bacon
- zout,
- peper,
- wat tijm
Bereidingswijze:
1) Maak de champignons schoon, was deze en hak ze fijn.
2) Hak de ui fijn en stoof deze met de champignons in wat boter, en laat het geheel daarna fkoelen.
3) Scheid de eidooiers. Klop het eiwit op. Meng de eierdooiers in een ruime kom, met de bloem boter, zout en peper. Wanneer het mengsel een romige consistentie krijgt, de kaas, champignons, ui, zure room en eiwit toevoegen.
4) Vet een ovenschaal in met boter, giet het mengsel hierin en bak gedurende 15 minuten tot een bruin korstje ontstaat.
5) Serveer warm.