Romania-nl

 Supă de varză                                             

Ingrediënten die u nodig hebt voor Supă de varză (koolsoep):

  • 2 grote uien, 
  • 1/2 knol knoflook, 
  • 2 stengels bleekselderij, 
  • 2 grote wortelen, 
  • 1/4 kop olijfolie, 
  • 1 eetlepel zout, 
  • zwarte peper naar smaak, 
  • 1 groot blik tomatenpuree, 
  • 5 laurierbladeren, 
  • 3/4 kopje appelazijn, 
  • 1 groene kool,
  • 1 grote bos verse of gedroogde peterselie.

Bereidingswijze:

1) We beginnen met het fijnhakken van de kool, welke we een beetje zouten en laten staan tot het moment dat we deze gaan koken.

2) We maken de uien, de wortelen en knoflook schoon en wassen die. De uien snijden we in kleine stukjes, maar de wortelen raspen we met een kleine of grote rasp al naar uw voorkeur.

3) We hakken de selderij en peterselie klein.

4) In een diepe pan verwarmen we gedurende 5 minuten de ui en de geraspte wortel in olijfolie, waarbij we een beetje peper en de stengels bleekselderij voegen.

5) Hierover doen we 2 liter water en brengen het aan de kook.

6) Zodra het begint te koken doen we beetje bij beetje de kool erbij.

7) We laten het verder koken, samen met de laurierbladeren, geplette knoflook, appelazijn en een eetlepel zout, gedurende 2 uur op een laag vuur.

8) Een half uur voordat we het vuur uitzetten, doen we de tomatenpuree en de fijngesneden peterselie erbij.