Romania-nl

 Taitei de casă                                            

Ingrediënten voor het bereiden van Taitei de casă (zelfgemaakte noedels):

  • 2 eieren, 
  • 1/2 theelepel zout, 
  • bloem zoveel als het kan bevatten.

Bereidingstijd 15 minuten.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, nemen we een grote schaal, doen daarin een handvol meel, eieren en zout. Dit mengen we goed onder van tijd tot tijd wat meel toe te voegen. We halen het beslag uit de kom en leggen het op een schoon oppervlak voegen nog wat bloem toe en kneden het daarna goed. Het moet een stevig geheel worden, en indien nodig voegen we wat meel toe.

2) We wassen onze handen, maken het oppervlak schoon en met de deegroller rollen we het deeg uit tot een zo dun mogelijke plak. Wees niet bang dat het kapot gaat. De eieren houden het geheel goed bij elkaar. Neem een mes en snij stroken van ongeveer 3 centimeter breed over de hele lengte. Vervolgens leggen we de stroken op elkaar met wat meel ertussen, drukken ze op elkaar en snijden zo met een super scherp mes tot zo dun mogelijke repen, hoe dan ook worden ze gekookt en zullen ze dikker worden. Wanneer we hiermee klaar zijn maken we ze los van elkaar door met onze handen tussen de gesneden repen te spelen.

3) Deze zelfgemaakte noedels kunt u in een zak in de diepvries doen en met hen, zodat u ze in huis hebt en wanneer u ze nodig hebt, haalt u ze gewoon een half uur van tevoren uit de diepvries.