Romania-nl

Cadarcă de Miniș                             

Cadarcă of Cadarcă de Miniş is een traditionele Roemeense wijn van oorsprong uit de Miniş-Măderat wijngaard ,district Arad, waar zij voor het eerst in 1744 werd geplant.

De druif wordt geproduceerd in het westen van het land, zowel in Crişana-Maramureş als in de wijngaard van Recaş in de Banat .

De wijn wordt geproduceerd door een vermenging met rozijnen en suikers tussen 150 en 220 g/liter.

Cadarcă heeft een kleur variërend van licht tot donker rood, een aroma van vers fruit, vol van smaak, fluwelig, soms zuur.

De wijn ontwikkelt een compex boeket na 2-3 jaar.

Wanneer de mogelijkheid bestaat rozijnen te gebruiken met het aroma van kruidnagel ontstaat een lichte adstringerende smaak.

Meestal ontstaan lichte wijnen met een uitgebalanseerde aangename geur van vers fruit.

Van oudsher wordt Cadarcă "stierenbloed" genoemd, een naam die de bewoners ook nu nog gebruiken door de rood-robijnen kleur en de reputatie dat je er kracht van opdoet.